Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine mojster-jaka.si

Pogoji poslovanja so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnika.

Spletna stran je v lasti in z njo upravlja Mojster Jaka, unikatni leseni izdelki in ostale storitve, Jaka Cesar s.p. (v nadaljevanju upravljalec).

Spletna stran www.mojster-jaka.si se lahko uporablja le s temi splošnimi pogoji poslovanja (v nadaljevanju splošni pogoji), pri čemer si upravljalec pridržuje pravico do sprememb splošnih pogojev poslovanja. Že s samo uporabo spletne strani www.mojster-jaka.si se smatra, da je vsakokratni uporabnik, obiskovalec (v nadaljevanju uporabnik) z navedenimi splošnimi pogoji seznanjen in se z njimi strinja. Tako se za vsakega uporabnika predpostavlja, da je seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja www.mojster-jaka.si. Zato uporabnikom svetujemo, da splošne pogoje poslovanja preverijo vsakokrat, ko se odločijo uporabljati spletno stran www.mojster-jaka.si, saj jih skladno s 120. členom veljavnega obligacijskega zakonika zavezujejo in so tako obvezni, da jih spoštujejo.

Spletno stran www.mojster-jaka.si uporabniki uporabljajo, obiskujejo in po njej brskajo na lastno odgovornost. Upravljalec ne prevzema nobene odgovornosti in ni odškodninsko odgovoren za kakršnekoli poškodbe artiklov. Prav tako upravljalec ni odgovoren za vsebino katerekoli zunanje, druge spletne strani, ki je kakorkoli povezana s spletno stranjo www.mojster-jaka.si.

Vsebina te spletne strani je zaščitena z zakonom o avtorskih in sorodnih pravicah. Vsebine, ki so objavljene na spletni strani www.mojster-jaka.si se lahko naložijo na mrežo in prenesejo, vendar izključno za potrebe domače, osebne uporabe. V nobenem primeru pa vsebine spletne strani www.mojster-jaka.si ni dovoljeno razmnoževati, kopirati, poobjavljati, nalagati na mrežo, pošiljati po pošti ali na drug način posredovati in razširjati v javne ali komercialne namene brez predhodnega pisnega dovoljenja upravljalca.

Opredelitev pojmov:

 • ponudnik je Mojster Jaka, unikatni leseni izdelki in ostale storitve, Jaka Cesar s.p., Ronkova ulica 44, Slovenj Gradec, 2380 Slovenj Gradec
 • uporabnik je oseba, ki uporablja spletno stran www.mojster-jaka.si
 • kupec je oseba, ki je opravila nakup v spletni prodajalni www.mojster-jaka.si
 • spletna prodajalna je informacijski sistem namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov

Naročila in dobavni roki

Spletna prodajalna www.mojster-jaka.si obratuje neprekinjeno razen v primeru tehničnih motenj in nujnih vzdrževalnih del. Naročila kupcev sprejemamo od ponedeljka do petka, 24 ur na dan, razen telefonskih naročil, te sprejemamo vsak delavnik od 8.00 do 15.00 ure, razen praznikov. Naročila bodo, v primeru, da so izdelki na zalogi, odpremljena v roku treh dni. Če izdelka ni na zalogi, se rok dobave lahko podaljša in se določi sporazumno med strankama na enega izmed naštetih načinov komuniciranja (elektronska pošta, telefaks, telefon).

Cene in način plačila

Vse cene v spletni prodajalni www.mojster-jaka.si so v evrih in ne vsebujejo DDV (Nisem zavezanec za DDV po 1. odstavku 94. člena ZDDV-1.).

Ponudba velja v trenutku oddaje naročila.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo, t.j. ko kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu (Naročilo potrjeno). V času naročanja veljajo podatki, ki so objavljeni.

V spletni prodajalni www.mojster-jaka.si je mogoče opraviti plačilo izbranega blaga na več načinov:

Predračun (avans – pri naročilu preko e-pošte)

Pravne in fizične prejmejo predračun, na podlagi katerega potem nakažejo znesek za naročeno blago na naš transakcijski račun. Za izdajo predračuna morajo kupci posredovati vse potrebne informacije, ki jih zahtevamo ob naročilu. Če izdelka ni na zalogi potem je na njem naveden tudi rok dobave o katerem sta se stranki prej dogovorili. Predračun se lahko pošlje po pošti, faksu ali elektronski pošti. Predračuni so izstavljeni v 2 (dveh) dneh od prejema naročila. Predračun je veljaven 5 delovnih dni prejema naročila.

Z gotovino po povzetju

poštarju je ob prevzemu potrebno poravnati znesek izpisan ob naročilu (zadnji korak). Pri plačilu po povzetju se obračuna provizija za plačilo po povzetju po veljavni tarifi dostavne službe.

Preko sistema Paypal

za izvedbo plačila boste preusmerjeni na PayPal stran. Provizija plačila s PayPal sistemom znaša 1,00 €.

Poštno obveščanje

Z oddajo naročila na spletni strani www.mojster-jaka.si se strinjate, da vas dodamo na listo prejemnikov občasnih promocijskih e-poštnih sporočil. Od prejemanja e-poštnih sporočil se lahko kadarkoli odjavite na dnu vsakega poslanega sporočila ali pa nam pošljete mail na promocije@mojster-jaka.si.

Pravica do odstopa od nakupa / vračilo blaga

Potrošnik lahko v 8 dneh od prejema blaga, ponudnika pisno obvesti na elektronski naslov info@mojster-jaka.si ali naslov Mojster Jaka, Ronkova ulica 44, Slovenj Gradec, 2380 Slovenj Gradec, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Prejeto blago pa mora potrošnik vrniti podjetju v nadaljnjih 7 dneh po opravljeni obvestitvi iz prejšnjega stavka. Potrošnik blago na tak način vrne brez kakršnekoli odškodnine, vendar pa je dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa.

Izdelki naj bodo nerabljeni, nepoškodovani ter v originalni embalaži. Vračilu obvezno priložite kopijo računa.

Vračilo plačil bomo opravili takoj, ko bo to mogoče, najkasneje pa v 15 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe po poštni nakaznici ali na Vaš TRR račun (le-tega morate v obvestilu o odstopu od pogodbe ustrezno navesti).

Postopek naročila

Izdelke iz naše ponudbe lahko enostavno naročite:

 • preko spletne trgovine,
 • preko e-pošte info@mojster-jaka.si

Naročila preko spletne trgovine

naročilo lahko oddate 24 ur na dan, vse dni v tednu

1. korak: izberite izdelke in jih dodajte v košarico – pomagate si lahko z iskalnikom 2. korak: sledite navodilom, ki se vam izpisujejo na korakih naročila in nakup zaključite 3. korak: ob zaključku nakupa boste prejeli e-pošto, ki potrjuje nakup in povzema vsebino nakupa, če obstaja možnost in ste kot možnost naročila izbrali plačilo po predračunu, vam bodo izdelki poslani, ko boste znesek računa nakazali na naš TRR račun.

 • najnižja vrednost naročila ni določena
 • če imate pri nakupu kakršnekoli težave (napačna izbira izdelkov ipd.), nam pošljite e-pošto z opisom problema

Naročila preko e-pošte

naročilo lahko oddate 24 ur na dan, vse dni v tednu

1. korak: pošljite nam povpraševanje na info@mojster-jaka.si 2. korak: v e-poštnem naslovu nam zaupajte seznam in količino izdelkov 3. korak: na e-poštni naslov, s katerega boste poslali povpraševanje, boste prejeli e-pošto, ki potrjuje nakup in povzema vsebino nakupa.

 • najnižja vrednost naročila ni določena
 • če imate pri nakupu kakršnekoli težave (izguba gesla, napačna izbira izdelkov ipd.), nam pošljite e-pošto z opisom problema

Dostava

Dostava s Pošto Slovenije:

Dostava naročenih izdelkov na domStrošek dostave
Dostava na vpisan naslov4,9 €
V času akcije “brezplačna dostava”BREZPLAČNA DOSTAVA *
* Velja v času posebne akcije “brezplačna dostava”.

Naročeno blago bo preko Pošte Slovenije dostavljeno na vaš naslov, ki ste ga navedli ob naročilu, najkasneje v 3 delovnih dneh po prejetju naročila, v kolikor je bilo naročilo potrjeno. Če naročenega blaga trenutno ni na zalogi, vas bomo obvestili po elektronski pošti ali telefonu.

Osebni prevzem:

Osebni prevzem je možen s predhodno najavo na telefonsko številko +386 (0)31 217 603 vsak dan med 8. in 15. uro na dogovorjenem naslovu, oziroma na naslovu Ronkova ulica 44, Slovenj Gradec, 2380 Slovenj Gradec.

Načini plačila

Na blagajni, v zaključku nakupa, lahko izbirate med naslednjimi načini plačila:

po povzetju – z gotovino ~ Plačilo poravnate ob dostavi na vaš domači naslov. Dostavljalec vam lahko zaračuna provizijo za plačilo po povzetju po veljavnem ceniku Pošte Slovenije

preko sistema PayPal ~ Za izvedbo plačila boste preusmerjeni na PayPal stran. Provizija plačila s PayPal sistemom znaša 1,00 €.

V primeru naročila preko e-pošte:

po predračunu ~ Na vpisan e-poštni naslov vam bomo poslali podatke za plačilo računa. Ko prejmemo potrdilo o plačilu, vam bomo poslali naročene izdelke

Izdaja računa

Ponudnik po dostavi in plačilu naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun in sicer v pdf formatu na e-naslov kupca. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila.

Kode za popust

Koda za popust prinaša različne ugodnosti pri nakupu določenih izdelkov preko spletne trgovine www.mojster-jaka.si. Aktivne kode so zapisane na oglasnih sporočilih. So časovno omejene, kar je zmeraj dodano tudi k opisu v oglasnem sporočilu. Nakup mora biti izveden v danem časovnem okviru, sicer koda ni več veljavna. Kode za popust na že znižane artikle ne veljajo. Za en nakup lahko koristite le eno kodo za popust. 

Uporaba kode za popust: 

 • izberite izdelke, ki jih želite kupiti, s klikom na »dodaj v košarico« jih dodajte v košarico, 
 • izberite »prikaži košarico«, 
 • pod sliko in zapisano količino izdelkov dodanih v košarico najdete okence kamor vpišete »koda kupona«. Ko je koda vpisana kupon vnovčite s klikom na okence »unovči kupon«,
 • ko se kupon vnovčili se bo vrednost le-tega avtomatsko odštela od vrednosti vašega naročila. Ostal bo znesek, ki ga je še potrebno poravnati.

Napake na spletni strani

Slike določenih artiklov, ki niso unikati, so simbolične. Možne so napake v opisih artiklov.

Osebni podatki, varstvo podatkov in hranjenje pogodb in računov, jezik sklenitve pogodbe

Osebne podatke, ki nam jih posredujete na spletnem mestu mojster-jaka.si, bomo uporabljali izključno za komunikacijo z osebami, ki nam podatke posredujejo. Nikakor jih ne bomo posredovali ali kakorkoli podali tretjim osebam. Vse pogodbe in računi bodo v hrambi pri ponudniku največ 5 let od sklenitve pogodbe. Dvig fotokopij slednjih je možen v času hrambe pri ponudniku, po predhodni pisni zahtevi kupca. Pogodbo je mogoče skleniti le v slovenskem jeziku.

Reklamacije in informacije

V primeru reklamacije ali potrebe po dodatnih informacijah v zvezi s storitvijo, v ekipi Mojster Jaka pričakujemo vaše sporočilo na naslov info@mojster-jaka.si ali pisno na naslov: Mojster Jaka, Ronkova ulica 44, Slovenj Gradec, 2380 Slovenj Gradec. Telefon: +386 (0)31 217 603, E-mail: info@mojster-jaka.si

Ekipa mojster-jaka.si vam želi uspešen dan še naprej.